deepmind_icons_help

Κέντρο Βοήθειας


H εγγραφή και η χρήση του Ελληνικού Επαγγελματικού Δικτύου DEEPMIND είναι απολύτως δωρεάν και θα είναι πάντοτε, φυσικά 🙂.


.

Δημιουργία Λογαριασμού:

Στην σελίδα εισόδου deepmind.gr θα δείτε ένα γαλάζιο πλήκτρο με επικεφαλίδα “Σύνδεση/Εγγραφή”. Κάνοντας κλικ επάνω του, θα εμφανιστεί ένα πεδίο με δύο καρτέλες, μια για “σύνδεση” και η άλλη για “Εγγραφή”. Κάνοντας κλικ στο “Εγγραφή” θα εμφανιστεί η φόρμα εγγραφής με τα εξής πεδία:

 

Όνομα

Επώνυμο

e-mail

Κωδικός

Εταιρεία (η εταιρεία στην οποία εργάζεστε ή είστε ιδιοκτήτης, αφήστε το κενό εάν δεν επιθυμείτε να το συμπληρώσετε)

Επαγγελματική κατηγορία (μια γενική κατηγορία του επαγγέλματός σας)

 

 

Μόλις συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, πατήστε το πλήκτρο “Δημιουργία Λογαριασμού”. Ένα e-mail επιβεβαίωσης θα σταλεί στην διεύθυνση e-mail που καταχωρήσατε στην φόρμα εγγραφής. Θα πρέπει να εισέλθετε στον λογαριασμό σας e-mail, να ανοίξετε το e-mail που σας στάλθηκε από την DEEPMIND και να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που σας έχει σταλθεί για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

 

Προσοχή:

Εάν δεν ενεργοποιηθεί μέσω της παραπάνω διαδικασίας ο λογαριασμός σας δεν θα μπορείτε να εισέλθετε στην DEEPMIND

 

 

Σύνδεση:

Με το κλικ στον σύνδεσμο θα οδηγηθείτε στην προηγούμενη σελίδα, στην καρτέλα “Σύνδεση” πια, όπου εισάγοντας το e-mail και τον κωδικό σας είστε πια μέλος της DEEPMIND!

 

Εισαγωγή στοιχείων:

Με την είσοδό σας στο περιβάλλον της , στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης σας θα δείτε ένα κενό τετράγωνο (θέση φωτογραφίας προφίλ) και το ονοματεπώνυμό σας. Κάνοντας κλικ πάνω του, βρίσκεστε στο προφίλ σας.

 

Φωτογραφία προφίλ

 

Μια προσωπική σας φωτογραφία, η οποία να δείχνει καθαρά το πρόσωπό σας. Καλό θα είναι να είναι επαγγελματικού επιπέδου, και ακόμη καλύτερα να σας εμφανίζει σε μια επαγγελματική στιγμή. Ενδεικνυόμενο μέγεθος φωτογραφίας 400Χ400 pixels.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου

 

Το εξώφυλλο είναι ο καθρέπτης της δραστηριότητάς σας ή του σκεπτικού με το οποίο λειτουργείτε! Επιλέξτε το προσεκτικά, ώστε να αντανακλά πλήρως εσάς, την επαγγελματική σας δραστηριότητα, την επιχείρησή σας. Με το πλήκτρο “Αλλαγή Εξωφύλλου” μπορείτε να ανεβάσετε το εξώφυλλό σας, ενώ με το πλήκτρο “Μετακίνηση Εικόνας” μπορείτε να προσαρμόσετε την εικόνα του εξωφύλλου σας στην επιθυμητή θέση χρησιμοποιώντας το ποντίκι. Ενδεικνυόμενο μέγεθος εικόνας εξωφύλλου: 1920Χ550 pixels

 

Προσοχή:

Η θέση της εικόνας εξωφύλλου δεν θα παραμείνει εκεί που ορίσατε αν μετά την μετακίνηση δεν πατήσετε το πλήκτρο “Αποθήκευση Θέσης”

.

Στοιχεία Λογαριασμού:

Στο επάνω δεξί μέρος της οθόνης σας θα δείτε ένα μικρό γαλάζιο βέλος που δείχνει προς τα κάτω: πατώντας το θα δείτε να ανοίγει μια καρτέλα. Κάνοντας κλικ στο “Ρυθμίσεις Λογαριασμού” θα κατευθυνθείτε στην σελίδα ρυθμίσεων του προφίλ σας. Εκεί, μπορείτε να συμπληρώσετε την εταιρεία σας, ή την σχολή που σπουδάζετε εάν είστε φοιτητής), την θέση σας στην εταιρεία, την πόλη σας, την επαγγελματική/εταιρική σας ιστοσελίδα. Εάν βρίσκεστε σε αναζήτηση εργασίας, κάντε κλικ στο “κουτάκι”  με τίτλο “Αναζήτηση Εργασίας” που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πεδίο “Εταιρεία, Επάγγελμα ή Πανεπιστήμιο”. Έτσι, δηλώνετε σε κάθε υποψήφιο εργοδότη που θα χρησιμοποιήσει την σύνθετη αναζήτηση με επάγγελμα, σπουδές ή και τοποθεσία πως αναζητείτε εργασία.

Για αυτό δημιουργήστε ένα πλήρες, ισχυρό προφίλ με όλες τις πληροφορίες, ώστε να αποτελεί την θέση ενός πλήρους, καλοφιαγμένου βιογραφικού.

 

Πληροφορίες στο προφίλ σας:

 

Ο τομέας Θέσις

.

Το ακαδημαϊκό “Thesis”, στην DEEPMIND παίρνει την θέση της αρχικής σας δήλωσης, ενός κειμένου, μιας πρότασης (δικής σας ή κάποιας διάσημης φράσης) που αντικατοπτρίζει συνοπτικά τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα.  Ακριβώς από κάτω (στο ίδιο πεδίο) μπορείτε (και είναι επιθυμητό) να τοποθετήσετε στοιχεία από το  βιογραφικό σας (η στοίχιση των κειμένων δεν θα είναι σε μορφή αρχείου Word, εκφραστείτε βέβαια ελεύθερα με bold, italic, blogquote και Η2 ή Η2 επικεφαλίδες).

 

Σπουδές:

Εισάγετε τις σχολές και τα πανεπιστήμια που έχετε σπουδάσει, με την ειδικότητά σας (π.χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νομική Σχολή). Μπορείτε φυσικά να εισάγετε και εικόνες, τα λογότυπα των πανεπιστημίων η φωτογραφίες σας σε αυτά.

 

Εμπειρία:

Εισάγετε τις προηγούμενες θέσεις εργασίας σας και την παρούσα, επίσης μπορείτε να εισάγετε (και το προτείνουμε) διάφορα Projects που έχετε εργαστεί, ακαδημαϊκά, σε επίπεδο πρακτικής άσκησης και εθελοντικά.

 

Εθελοντισμός:

Η εταιρική, επαγγελματική και ατομική Κοινωνική Ευθύνη αποτελούν πλέον επικεφαλίδες όχι μόνο του επαγγελματισμού αλλά και του απαραίτητου ανθρωπισμού. Συμπληρώστε τους οργανισμούς, τις ομάδες ή και τις περιστάσεις που έχετε πραγματοποιήσει εθελοντικές ενέργειες.

 

Εξειδίκευση:

Λειτουργία ετικετών (tags) κατά την οποία συμπληρώνετε (με μια λέξη κάθε φορά) τα πεδία ή τεχνολογικά εργαλεία στα οποία έχετε εξειδίκευση ( π.χ. Marketing, HTML, Windows Office, Managment κτλ).

 

Ακριβώς κάτω από το πεδία των συστάσεων, ξεκινούν οι δημοσιεύσεις σας: δημοσιεύστε κείμενα, φωτογραφίες, video ή συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες. Οι επαφές σας θα λαμβάνουν ειδοποίηση κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι.

.

.

Λειτουργία DEEPOST:

Με την λειτουργία DEEPOST μπορείτε να δημοσιεύετε παρουσιάσεις, εμπλουτισμένο κείμενο, συνδέσμους και εικόνες, ενώ η λειτουργία εξωφύλλου που διαθέτει (με τα ανάλογα εργαλεία του εξωφύλλου προφίλ μετακίνησης εικόνας) προβάλλει αποτελεσματικότητα το άρθρο και την παρουσίαση των επαγγελματικών σας δραστηριοτήτων. Τα DEEPOSTS σας εμφανίζονται στις ενημερώσεις των επαφών σας όπως ακριβώς και οι δημοσιεύσεις σας.

 

 Λειτουργία DEEPMAIL:

Δυνατότητα αποστολής εμπλουτισμένων μηνυμάτων με εξώφυλλο, κείμενα, φωτογραφίες και συνδέσμους πρός όλους τους χρήστες της , είτε είστε συνδεδεμένοι είτε όχι. Εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο αύξησης νέων συνεργατών ή και πελατών. Διαθέσιμο από το επίπεδο χρήστη Premium One

.

.

 Γραμμή ειδοποιήσεων και λειτουργιών


Στην επάνω πλευρά της οθόνης σας (καθώς είστε συνδεδεμένοι) θα δείτε μια σειρά εικονιδίων στην δεξιά πλευρά και δύο εικονίδια στην αριστερή.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά:

 

Το εικονίδιο  Οδηγεί στην αρχική σελίδα, όπου μπορείτε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις όλων των επαφών σας

 

Το εικονίδιο   Εμφανίζει τα αιτήματα επαφών που έχετε δεχθεί και αναμένουν την έγκρισή σας

 

Το εικονίδιο   εμφανίζει ειδοποιήσεις μηνυμάτων και επίσης οδηγεί στην σελίδα μηνυμάτων όπου μπορείτε να δείτε όλα τα μηνύματα που έχετε δεχθεί και έχετε στείλει. Όταν σας έχει σταλεί μήνυμα ή μηνύματα, θα εμφανιστεί πάνω του ένα κόκκινο εικονίδιο με τον αριθμό των μηνυμάτων σας.

 

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα μήκους μέχρι 120 χαρακτήρων στις επαφές σας. Για μεγαλύτερης έκτασης μηνύματα, κείμενα, φωτογραφίες και παρουσιάσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία DEEPMAIL, διαθέσιμη από το επίπεδο Premium One

 

Το εικονίδιο  Ειδοποιήσεις για τις εγκρίσεις των δημοσιεύσεών σας, σχόλια που έχουν γίνει σε αυτές, όταν κάποιος “ακολουθήσει την Σελίδα σας και όταν υπάρξει σχόλιο σε μια δημοσίευση της σελίδας σας. Όταν υπάρχουν ειδοποιήσεις, θα εμφανιστεί επάνω του ένα μικρότερο κόκκινο εικονίδιο που θα περιέχει και τον αριθμό των ειδοποιήσεων.

 

Εικονίδιο   Λειτουργία Σύνθετης Αναζήτησης:  όταν το πατήσετε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να εισάγετε δύο όρους αναζητήσεων: το πεδίο “Τι;” και το πεδίο “Που;”.  Σε αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο και πολυεπίπεδο εργαλείο αναζητήσεων μπορείτε να βρείτε άτομα, επαφές, επιχειρήσεις, εταιρείες όχι μόνο με την ονομασία τους αλλά και κατά τόπο: π.χ. στην αναζήτηση οδοντίατροι στο “Τι;” και Αθήνα στο “Που;” τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν θα είναι οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι που έχουν δηλώσει ως πόλη έδρας τους την Αθήνα. 

Αυτό ισχύει στις αναζητήσεις όλων των επαγγελματικών τομέων σε όλες τις περιοχές της χώρας

 

Εάν το πεδίο “Που;” αφεθεί κενό και προχωρήσουμε μόνο στην αναζήτηση “οδοντίατροι”,  τότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι οδοντίατροι στο δίκτυο της DEEPMIND

Εάν το πεδίο “Τι;” αφεθεί κενό και προχωρήσουμε μόνο στην αναζήτηση “Αθήνα” τότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα είναι όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της DEEPMIND στην Αθήνα

.

 Το εικονίδιο  ανοίγει την πλευρική στήλη, μέσω της οποίας μπορούμε:

 

Να μεταβούμε στην Αρχική Σελίδα

Να δούμε τα μηνύματά μας

Να δούμε τις φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει συνολικά

Να δούμε τις επαφές μας

Να προσκαλέσουμε συναδέλφους, τον εργοδότη μας ή τους εργαζόμενους μας, συμφοιτητές μας, ή απλώς γνωστούς και φίλους επαγγελματίες.

Να δημιουργήσουμε νέα DEEP PAGE, την επαγγελματική μας σελίδα με πολλές εξαιρετικά χρήσιμες λειτουργίες, να διαχειριστούμε τις υπάρχουσες σελίδες μας και να δούμε ποιες σελίδες επαφών μας “ακολουθούμε”.

 

 

Επάνω ακριβώς από το εικονίδιο , βρίσκετε η επιλογή αλλαγής γλώσσας (EL για Ελληνικά και ΕΝ για Αγγλικά)

 

 

 Λειτουργία Επαγγελματικής Σελίδας DEEP PAGE

 

 

Μια από τις καινοτομίες της : Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο, μια σελίδα δικτύου μελών έχει την δυνατότητα S.E.O. (Search Engine Optimization). Εν ολίγοις, η επαγγελματική σας σελίδα μπορεί να εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα (ιδανικά στην πρώτη θέση) των σχετικών αναζητήσεων Google:

π.χ. στην αναζήτηση Google “οδοντιατροι αθηνα” η σελίδα σας εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων, ιδανικά στην πρώτη θέση! Με την είσοδό του ο επισκέπτης βλέπει την Σελίδα σας, η οποία έχει ισχύ μιας ιστοσελίδας μονής σελίδας που περιέχει το εξώφυλλο, έναν slider με 3 κινούμενες εικόνες (πχ. φωτογραφίες των χώρων, ή παρουσίαση υπηρεσιών/προϊόντων ή και προσφορών.

Την ακριβή θέση της επιχείρησης στον χάρτη.

Στην περιγραφή μπορεί να διαβάσει το “βιογραφικό” της επιχείρησής σας, την ιστορία της, τις παροχές και τις δυνατότητές της (και με φωτογραφικό υλικό ταυτόχρονα), ενώ παρακάτω θα δει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σας:  Διεύθυνση, τηλέφωνο, ιστοσελίδα, e-mail.

 

Η λειτουργία DEEP PAGE αποτελεί διεθνή καινοτομία της και μια από τις ναυαρχίδες της, αξιοποιήστε την αναλόγως!

Διαθέσιμη από το επίπεδο Premium Two

 

 

 Χρήση της Επαγγελματικής Σελίδας DEEP PAGE

 

Με την είσοδό σας στην Επαγγελματική σας Σελίδα, θα δείτε αρχικά ένα παρόμοιο περιβάλλον με αυτό της σελίδας προφίλ σας. Στην εικόνα προφίλ τοποθετείτε το λογότυπο της επιχείρησής σας ή τμήμα της επαγγελματικής σας κάρτας (καλό θα είναι να αποτελεί τμήμα του ηλεκτρονικού αρχείου της κάρτας σας και όχι σάρωσή της για καλύτερα αποτελέσματα.

Με την ίδια διαδικασία του εξωφύλλου προφίλ, τοποθετείτε το εξώφυλλο της Σελίδας σας, το οποίο μπορεί να είναι μια αντιπροσωπευτική της εικόνα, φωτογραφία χώρου, είτε ένα flyer της επιχείρησής σας δημιουργημένο από επαγγελματία (τον γραφίστα σας) σε προτεινόμενες διαστάσεις 1920Χ510 pixels (η μετακίνηση και η αποθήκευση θέσης της εικόνας εξωφύλλου είναι πανομοιότυπες με αυτές των λειτουργιών εξωφύλλου  του Προφίλ σας.

 

Κάτω ακριβώς από την επικεφαλίδα “Περιγραφή” υπάρχει η θέση των τριών κινούμενων, εναλλασσόμενων μεταξύ τους εικόνων (λειτουργία slider) τις οποίες μπορείτε να ανεβάσετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το εικονίδιο 

Δίπλα ακριβώς στο εικονίδιο με το εικονίδιο της επεξεργασίας εικόνων, θα δείτε το κείμενο “Προσθήκη/επεξεργασία περιγραφής” και ακριβώς δίπλα του ένα δεύτερο  Κάνοντας κλικ εκεί, προσθέτουμε την περιγραφή της επιχείρησή μας: τι κάνει, από πότε, τι παρέχει, χωρίς κανέναν περιορισμό στην ποσότητα κειμένου.

Να θυμάστε πως κείμενα πέραν μερικών παραγράφων μπορεί να είναι κουραστικά για τον χρήστη του διαδικτύου.

 

Δίπλα ακριβώς από την “Περιγραφή” υπάρχει το πεδίο “Χάρτης”: κάνοντας κλικ πάνω του και μεγεθύνοντας την εικόνα χρησιμοποιώντας τον τροχό κύλισης του ποντικιού μας, κατευθυνόμαστε στην ακριβή μας διεύθυνση, όπου με κάθε κλικ αλλάζουμε θέση στον Marker (το “μπαλονάκι” που δείχνει την ακριβή μας θέση στον χάρτη). Εισάγουμε στα πεδία την διεύθυνσή μας και κάνουμε κλικ στο πλήκτρο “Αποθήκευση και κλείσιμο”. Έχουμε την ακριβή μας θέση στον χάρτη!

 

Κάτω από την “Περιγραφή”  ακριβώς κάτω από το πεδίο “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” θα δείτε ακόμη ένα εικονίδιο  με την χρήση του οποίου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, την ιστοσελίδα σας,  και τους τομείς στους οποίους εξειδικεύεστε ή επιθυμείτε να προβάλετε.

 

Αποσύνδεση:

 

Στο επάνω δεξί άκρο της οθόνης σας, καθώς είστε συνδεδεμένοι στην , θα δείτε ένα μικρό γαλάζιο βέλος με κατεύθυνση προς τα κάτω. Μόλις το πατήσετε θα δείτε την επιλογή “Αποσύνδεση”. Κάνετε κλικ, και αποσυνδεθήκατε.

 

 

 Η ιστοσελίδα μας ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί σε κάθε κινητή συσκευή, παρόλα αυτά καθώς πρόκειται για επαγγελματικό κάποιες, κάποιες από τις λειτουργίες του δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές με την χρήση κινητής συσκευής. Συνιστούμε την χρήση φορητού ή σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή για απόλυτη λειτουργικότητα. 

 

 

Εργαζόμαστε διαρκώς ώστε η εμπειρία σας στην χρήση όλων των υπηρεσιών της να είναι η καλύτερη δυνατή, βελτιώνοντας τις υπάρχουσες αλλά και αναπτύσσοντας διαρκώς νέες, καινοτόμες λειτουργίες. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ή πρόβλημα στην λειτουργία της ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι: μην διστάσετε να μας στείλετε e-mail με τις παρατηρήσεις σας στο dare@deepmind.gr

 

H ομάδα της DEEPMIND

Back to Top